Analitycs

понеделник, 26 януари 2015 г.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩО ЧУВАЛЧЕ ЗА ДЕТСКАТА КОЛИЧКА


http://kapinkata.com/zimen-chuval-za-detska-kolichka-908890

Когато става въпрос за нашите деца – ние сме безкомпромисни. Искаме само най-добрите, качествени и изгодни неща. Обикновено първото нещо, което бъдещите родители избират за детето е детската количка, но често не се съобразяват с това, че някои колички не са снабдени с чувалчета, които са много необходим елемент както за зимните, така и за летните месеци. Но както се казва, за всяка болка има лек. Тази статия има за цел да помогне на младите майки и татковци да направят най-добрия избор на чувалче за детската количка.
            ВИДОВЕТЕ. Като за начало трябва да кажем, че чувалчетата за колички се делят на зимни, летни и комбинирани. Те са много практичен аксесоар към количката, защото предпазват от студ, дъжд, вятър, прах, слънце и др. нежното детско тяло. В повечето случаи могат да се използват и вместо дюшече и завивка едновременно.
Чувалчето може да обвива бебето изцяло или пък да е предназначено само за предпазване на крачетата. Също така доста от моделите са снабдени с двойни ципове от двете страни за лесно откопчаване, както и за регулиране на температурата. Качествените и утвърдени марки са универсални, пасват на почти всички колички и могат да се перат в пералня при подходяща температура, така че не пестете средства при избора си. Най- подходящи са тези с 5 отвора за колани.
ПРЕЗ СТУДЕНАТА ЗИМА. Няма спор, че зимните чувалчета са по-необходими от летните и са доста по-търсени. Те са изработени от по-плътна, в повечето случаи непромокаема материя, а вътрешността им е подплатена с полар или друг приятен на допир, топъл материал. Пълнежът на чувалчетата е от силиконова вата от кухи влакна , което дава възможност при пране да съхнат бързо и да не загубят формата си. Има и специални видове чувалчета, които са изработени от термо материи. Ако изберете подобни модели, можете да се чувствате сигурни, че дори в много студен ден, детето ви ще бъде максимално защитено от вятъра и ниските температури.
УНИВЕРСАЛНОТО РЕШЕНИЕ. При избора на чувалче за количката си, трябва да се съобразите дали то ще ви трябва само през зимните месеци или ще го ползвате през цялата година. Ако искате целогодишно да сте снабдени с чувалче, изберете универсален модел, подходящ и за топло и за студено.
ЦВЕТОВАТА ГАМА. Макар цветът да не е водещ когато става въпрос за защита и за комфорт, все пак не се колебайте да предпочете цвят, който ще носи радост и на вас и вашето мъниче. Имайте предвид, че някой цветове привличат слънчевите лъчи, а други ги отблъскват. Ако сте заложили на количка в по-класически цвят, можете да я разнообразите с едно цветно петно, под формата на чувалче. И обратно, ако количката е прекалено ярка, насочете се към по неутрален тон на чувалчето. Нашия съвет е да наблягате на черни чували ,защото са универсални и модерни.
РАЗМЕРИТЕ. Внимавайте да не купите някое малко, тясно чувалче, в което вашето бебе да влиза трудно и да се чувства като в капан. Много е важно на детето да му е максимално комфортно и да има възможност свободно да движи крачетата и ръчичките си. Не забравяйте, че в чувалчето ще поставяте облечено дете, което през зимните месеци ще бъде дори с по-дебели дрешки. Препоръчителни размери са 90,100 см дължина на 50 см ширина .
И накрая, но не на последно място, добрата майка не се е родила такава, а е станала с натрупване на опит, знания и грешки. Само любовта й към детето е вродена. Доверете се на вътрешния си глас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар